Manhattan Styles

We were staying in Paris

Niet voor werk, maar voor plezier. Maar mijn werk is eigenlijk deels plezier, mode. En voor mode moet je natuurlijk in de modestad Parijs zijn.

Louis Vuitton, Chanel en Christian Dior zijn hier grote voorbeelden van en laten in hun etalages en winkels de mooiste stijlen naar voren komen. Hier proberen wij zoveel mogelijks tips van mee te krijgen.

 

We hadden een leuk hotelletje in Montmartre. Naar deze wijk ging eigenlijk ook meteen mijn voorkeur uit. Dit is nu mijn 4e keer Parijs, dus weet ondertussen wel wat mij het meest trekt.

De wijk Montmartre omvat een gebied op een 130 meter hoge heuvel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het centrum van Parijs. De wijk stond lang gekend als een kunstenaarsenclave. Zelf vind ik het een hele sfeervolle wijk in tegenstelling tot 'de binnenstad'. Smalle straatjes gevuld met gezellige terrasjes, kijkend op de schilders die van iedereen een kunstwerk willen maken (wat soms ook een beetje irritant wordt ;)).

 

De eerste dag zijn we grotendeels in dit deel gebleven. Lekker geluncht, het kleurrijke ‘le Maison Rose’ bezocht waar natuurlijk een foto moest worden gemaakt en de bekende Sacre Coeur. Eind van de middag hadden we nog wat tijd over en zijn we, heel cliché, naar de Eiffeltoren geweest. Hoe vaak je deze ook hebt gezien, het hoort bij je tripje. En nog even geslenterd over de Champs Elysees met een bezoekje aan Louis Vuitton. ’s Avonds lekker gegeten met een heerlijk wijntje bij een knusse Franse bistro en op tijd naar bed na zo'n lange dag.

 

De volgende dag was ons bezoek aan Le Louvre, waar ik, heel erg na al die keren, nog nooit geweest was. Het museum was echt prachtig, alleen was er niet altijd wat van te zien. Mensen die voor elk schilderij foto’s en selfies zaten te maken. Soms vroeg ik me af voor wat hun daar nou eigenlijk kwamen. Maar ik moest en zou Mona Lisa zien en dat doel heb ik, met soms een klein beetje gescheld en geduw, bereikt. Maar verder bleef ik heel lief hoor haha.

Helaas was het deze dag slecht weer en hebben wij zoveel mogelijk dingen binnen gedaan. Heerlijk geluncht bij La Favorite (echt een aanrader), is één van de vele Franse bistro’s, maar wel één van de leukste! Het is een grote en hippe Franse zaak, dat eigenlijk ook iets weg heeft van New York. En ook dit restaurant heeft een gezellig terras buiten (gelegen aan Rue de Rivoli). ’s Avonds hebben wij gegeten bij (heel slecht, ik weet het) een Italiaans restaurant, Corso (gelegen aan Avenue Trudaine). Zomaar beland, maar het eten was hier echt top! En als extraatje kregen wij CSI New York acteur Gary Dourdan erbij.

 

De derde, tevens laatste, dag nog natuurlijk even macarons gehaald bij Ladurée en een bezoekje gebracht aan het prachtige warenhuis, Lafayette. Als ik bij elk merk daar iets uit zou kunnen kiezen, zou ik kunnen slagen. Wauw! Alles is hier perfect gestijld en gepresenteerd. Ik nam hier tevens een bezoekje aan een aantal merken die wij hebben: Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Lacoste en ons toekomstige merk, Armani Exchange. Hierbij konden de foto’s natuurlijk ook niet missen!

 

Toen was het tijd om weer naar huis te gaan. Een rit van 3.5 uur terug naar Zeeland, maar een rit wat zoveel verschil geeft. Van mooie gebouwen, knusse straatjes en prachtige mode naar het rustige Middelburg. Maar eenmaal in mijn eigen huisje met mijn lieve vriend en konijn, vind ik toch ook wel weer fijn hoor. En de prachtige mode, die vinden jullie natuurlijk terug bij Manhattan Domburg en Vlissingen ;).

 

Xoxo, Kelly