Manhattan Styles

DIESEL X COCA COLA

Het hippe kledingmerk DIESEL en Coca-Cola hebben voor deze gelegenheid de krachten gebundeld in deze prachtig samengestelde en gedurfde capsule collectie: een kledingcollectie voor het hele jaar, die onderling goed met elkaar gecombineerd kunnen worden.
De officiële lancering van The (Re)Collection vond afgelopen 27 september plaats in het gerenommeerde warenhuis Galeries Lafayette in Parijs, uiteraard tijdens de Paris Fashion Week. Hiermee laten we zien hoe recycling tot unieke stukken kan leiden, en hebben Parijse ‘style seekers’ meteen de kans zich stijlvol te kleden deze unieke en duurzame collectie. Met als doel: bewustzijn creëren voor de waarde van recycling.

Coca-Cola over de samenwerking

Michelle Moorehead, VP Global Licensing & Retail van The Coca-Cola Company: “We zijn enthousiast over de samenwerking met DIESEL voor deze collectie. The (Re)Collection genereert bewustzijn voor het belang van recyclen op een benaderbare manier door mode te presenteren die gemaakt is van gerecyclede materialen. Daarnaast viert de collectie ook individualiteit”.

Renzo Rosso, oprichter van DIESEL: “Als pionier in denim en casual fashion heeft DIESEL in de branche altijd bekendgestaan als vernieuwend. The (Re)Collection is een samenwerking tussen twee authentieke en iconische merken die beide willen werken op een verantwoorde en duurzame manier. Geïnspireerd door onze visie voor de toekomst zoeken wij in samenwerking met Coca-Cola naar nieuwe methodes om stoffen te creëren, waarbij we onszelf uitdagen om gerecyclede materialen in onze collecties te verwerken.”

De collectie

The (Re)Collection omvat premium DIESEL x Coca-Cola basisstukken zoals hoodies, sweatshirts en T-shirts in diverse kleuren, allen met het logo van DIESEL x Coca-Cola.
Verder natuurlijk urban denim waaronder een jeansjack met rood gestikte details en het iconische Coca-Cola-logo, dat gecombineerd kan worden met de denim workwear jeans of de womenswear short – een klassieke high-cut short met rafelzoom en geborduurd met het Spenceriaanse lettertype van Coca-Cola.