Manhattan Styles

Learn to run | Love to run | Live to run

Dit doen de schoenen door drie technologieën te combineren die de schoenen zo uniek maken. Een combinatie van een Zero Drop™ zool, een FootShape™ Toe Box en de A-Bound™ Demping zorgen ervoor dat je gaat hardlopen zoals je geboren bent!

 

Mooie termen, waar wat betekend dat nu eigenlijk?! Anthony van den Berg legt het uit.

 

De Zero Drop betekend dat je schoenen geen onnatuurlijk hak meer hebben, je voet staat vlak in je schoen, waardoor je veel logischer gaat landen. Je land hierdoor automatisch op je middenvoet in plaats van je hak. Ga maar eens op je blotevoeten lopen, wedden dat je niet op je hak gaat landen. Dus bearfoot, maar dan met bescherming. Alle schoenen van Altra zijn voorzien van een volledig gedempte Zero Drop zool. Waar de standaard hardloopschoen ondersteuning biedt in voornamelijk de hak. Heeft de Altra hardloopschoenen geen verschil in niveau tussen de hiel en de voorvoet. Dit zorgt voor een natuurlijke lichaamshouding en hierdoor sta je stabieler en train je de kuit en achillespees. De spieren kunnen verzwakt zijn door het hardlopen op schoenen met een verhoogde hak. Dit maakt het lichaam kwetsbaarder voor blessures.

Dacht ik voorheen dat je met de Zero Drop over de juiste efficiënte techniek moest beschikken, nu weet ik dat de Zero Drop van Altra Running er juist voor zorgt dat je efficiënter gaat lopen, waardoor de kans op hardloop blessures geminimaliseerd worden. Als je geen hak meer hebt, ga je er ook niet meer op landen (loop nog maar eens even op blotevoeten rond)

De voordelen op een rijtje:

•    Hiel en voorvoet op dezelfde afstand van de grond, waardoor een natuurlijke loophouding ontstaat

•    Betere loophouding vermindert de impact (ofwel de schok van de landing) tot 5 keer

•    Moedigt een betere hardlooptechniek aan

•    Het gewicht van de schoen is volledig uitgebalanceerd van voor naar achter

 

 

De FootShape Toe Box zegt alles over de ruime neus van de schoen. Met name traditionele loopschoenen zijn voorzien van puntige neuzen die de tenen bij elkaar ‘persen’ waardoor het risico van eeltknobbels, hamertenen en hielpijn toeneemt.

Iedereen weet toch dat je zonder grote teen geen stabiliteit hebt, en toch zijn alle traditionele schoenen smal aan de voorkant.  De ruimte (Footshape Toe Box) in de voorvoet  van de Altra schoenen is enorm en zorgt ervoor dat je tenen zich natuurlijk kunnen spreiden en ontspannen. Dit geeft een vrij gevoel bij je voorvoet en door het spreiden van je tenen loop je geen blaren meer, geen blauwe nagels en zorgt het spreiden van je tenen voor een natuurlijk anti-pronatie. Die gaten in je schoenen aan de bovenkant zijn verledentijd. Die komen namelijk door het ruimte gebrek van je tenen, die de minste weerstand zoeken (en dat is dan omhoog) Je voorvoet wordt sterker en je hebt een betere afwenteling/en krachtige afzet van je voet. Je tenen hebben de ruimte om je normale afwikkeling te volgen. Altra lopers ervaren de Altra Footschape alsof ze op pantoffels lopen.   

 

Voordelen op een rijtje:

•    De grote teen wordt niet naar binnen gedwongen, maar staat recht in de schoen,

waardoor meer stabiliteit ontstaat en een krachtigere afzet

•    De tenen kunnen zich ontspannen en spreiden op een natuurlijke manier

•    De voet stabiliseert zich bij overmatige pronatie

 

A-Bound Demping betekend een demping van teen tot hak. Over de hele lengte van de schoen is demping. Dit zorgt voor een enorm comfortabele landing. Volgens de traditionele gedachte vermindert de demping van de schoen de impact van de landing, waardoor je gewrichten worden beschermd. Het klopt dat de demping zorgt voor een lagere impact, maar het is een goede techniek die je gewrichten moet beschermen.

 Altra hardloopschoenen helpen je om je techniek te verbeteren, onder meer door de unieke A-Bound™ laag. Deze laag, die is gemaakt van gerecycled materiaal, vermindert de impact van harde oppervlakken en verbetert de afzet.

Het is net alsof er een laag stuiterballen tussen je voeten en de weg zit. De veerkracht van de zool behoudt 100% zijn capaciteit, zelfs na heel veel km.

 

De demping in combinatie met de Zero Drop zool en de Footshape Toe Box zorgen ervoor dat je zo optimaal mogelijk wordt ondersteund tijdens jouw hardloopsessie.

 

Ik ben zelf enorme fan van de Altra schoenen. Daar ik voor 100% geloof in deze schoen, geef ik 1 maand garantie mee nadat ik iemand kosteloos geadviseerd heb. Tijdens dit advies film ik de loper en laat ik de loper verschillende schoenen proberen. Als ik denk dat Altra niet geschikt voor je is, dan verloop ik ze ook niet aan je. Ga je na mijn advies over op je aankoop, dan heb je nog 1 maand de tijd om ze uit te testen. Ik geef je eventueel ook nog extra techniek tips. Niet goed is dan ook  geld terug. Je kan mij bellen voor een afspraak in onze winkel te Vlissingen 06 53 15 45 19 (altijd inspreken, dan bel ik je terug).  Je kan ook bestellen via onze website, na een bestelling bel ik je ook altijd even op, zodat ik zeker weet dat je de juiste schoenen besteld.

 

 

Benieuwd naar ALTRA RUNNING hardloopschoenen, loop dan even langs onze hardloopschoenen in de webshop!